Over ons

Geïntegreerde logistieke totaalaanbieder

Een  solide, kleinere logistieke groep met een absolute focus op klantenservice, flexibiliteit en kwaliteit aan competitieve prijzen: daarvoor staat Widem Logistics.

Het onafhankelijk familiebedrijf van Yvan Vande Ghinste groeide voor tientallen bedrijven wereldwijd uit tot een partner aan wie klanten blindelings de totaalservice voor hun logistieke noden toevertrouwen.

Meer dan 30 jaar ervaring

In 1983 werd Widem Corporation BVBA opgericht als douaneagentschap.

Met het wegvallen van de grenzen binnen de Europese Unie heeft zij zich succesvol getransformeerd naar een geïntegreerde logistieke totaalaanbieder.

In 2012 zijn Widem Corporation en Wimatrans gefusioneerd naar Widem Logistics NV. Met haar meer als 30 jaar expertise kan zij u een oplossing bieden voor al uw logistieke problemen binnen de Europese Unie, Marokko, China, Turkije, Dubai en de voormalige Oostbloklanden.

Widem Logistics kan ook de distributie van uw goederen voor haar rekening nemen. Daartoe werd in 2013 een nieuwe hub in gebruik genomen in het nieuwe en gemakkelijk bereikbare industrieterrein van Blyes ( nabij Lyon ) en werden 35 lichte bestelwagens in gebruik genomen. Wekelijks staan we in voor ruim vijfhonderd leveringen aan meer dan 300 winkels.

Heeft u goederen die heel snel ter plaatse moeten zijn? Onze express afdeling staat klaar om u met woord en daad bij te staan.

Door de oprichting van onze eigen truckingfirma's in Spanje ( Widem Espãna S.L.U. ), Marokko ( Widem Logistique SARL ) en Slovakije ( Widem Slovakia S.R.O.) houdt Widem Logistics alle verzendingen in eigen beheer en kunnen zij service leveren tegen een concurrentiële prijs.

Daarnaast biedt Widem Logistics de potentiële klant een brede waaier van alle mogelijke logistieke diensten : douaneformaliteiten, fiscale vertegenwoordiging, warehousing en handling, kortom alle logistiekgebonden activiteiten.

Haar ligging naast de E17, net voor de Franse grens garandeert een vlotte bereikbaarheid.

Waarom kiezen voor Widem Logistics NV

"De synergie met onze dochterondernemingen en exclusieve agenten waarborgt veilige, snelle en betrouwbare verzendingen naar diverse bestemmingen.

We beschikken over een vloot van méér dan 120 voertuigen (uitgerust met tracking system ), waaronder een aantal koelopleggers maar vooral trailers met speciale uitrusting voor hangende confectie.

Bovendien hebben we een schat aan ervaring met verzendingen naar landen zoals Marokko en Turkije. We staan ook in voor rechtstreekse ophalingen of leveringen bij de partners van onze klanten."

Bij Widem Logistics is de volgende vacature beschikbaar: