Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder zijn de antwoorden op veelgestelde vragen te vinden.


 1. Je gaat naar de homepage.
 2. Op de homepage vind je twee velden die je kunt invullen om naar vacatures te zoeken, dit zijn de functietitel en de locatie waar je wilt werken. Vul de velden in op basis van je wensen en klik op ‘Ja, zoek passende banen’.
 3. Alle vacatures die voldoen aan jouw eisen worden nu vertoond op een nieuwe pagina. Aan de linkerkant van de pagina vind je nog een aantal aanvullende filters die je kunt invullen om nog specifieker te zoeken, zoals: werk- en denkniveau, type dienstverband, datum van plaatsing en beschikbaarheid. Vul de gewenste aanvullende filters in.
 4. Alle relevante vacatures op onze website verschijnen nu op je beeldscherm, je kunt nu op zoek naar de gewenste baan.
 • Kijk bij ‘meer informatie’ onderaan de vacaturetekst, vaak vermeldt de werkgever hier meer contactinformatie voor eventuele vragen.
 • Aan de rechterzijde van de vacature vind je een tekstblok met daarin ‘hier ga je werken’. Daar vind je meestal het e-mailadres en/of het telefoonnummer van de organisatie.
 • Wij nemen zelf geen vragen omtrent de vacature in behandeling. Vragen dienen rechtstreeks gesteld te worden aan onze opdrachtgevers, namelijk de bedrijven die de vacatures op onze vacaturesite plaatsen.
 1. Open de vacature waarop je wenst te solliciteren.
 2. Klik vervolgens op de button ‘solliciteer nu’.
 3. Je wordt nu doorverwezen naar een interne- of externe sollicitatiepagina. De interne sollicitatiepagina bevindt zich op BelgieVacature.be, als je naar een interne sollicitatiepagina wordt verwezen kun je jouw sollicitatie afronden door stap 4 en 5 op te volgen. Bij sommige vacatures word je echter doorverwezen naar de website van de werkgever (externe sollicitatiepagina), als dit het geval is kun je daar je sollicitatie voortzetten zoals door de werkgever wordt beschreven.
 4. Wanneer je bent doorverwezen naar de interne sollicitatiepagina vul je jouw persoonlijke gegevens in en upload je jouw CV. Daarnaast kun je optioneel een motivatie schrijven voor de werkgever.
 5. Als je alle verplichte velden hebt ingevoerd, klik je op de button ‘verstuur sollicitatie’.
Voor informatie over je sollicitatie kun je terecht bij de werkgever, wij nemen zelf geen vragen over de sollicitaties in behandeling. De contactinformatie van werkgevers is vaak te vinden onder het kopje 'meer informatie' onderaan de vacaturetekst. Daarnaast vind je aan de rechterzijde van de vacaturetekst een tekstblok met daarin 'hier ga je werken'. Ook daar is meestal een e-mailadres en/of telefoonnummer te vinden van de organisatie.
Om een overzicht te zien van je sollicitaties, dien je in te loggen in je account. Volg de onderstaande stappen om inzicht te krijgen in je lopende sollicitaties.
 1. Rechtsboven in het beeldscherm vind je ‘mijn account’, klik op inloggen.
 2. Er verschijnt een nieuwe pagina waarin je jouw e-mailadres en wachtwoord kunt invoeren, doe dit en klik op de button ‘log in’.
 3. Je bent nu ingelogd. Aan de linkerzijde van het beeldscherm staat een button met daarin ‘mijn sollicitaties’, klik daarop.
 4. Alle sollicitaties die je bij werkgevers hebt ingediend verschijnen nu op je beeldscherm.
Wij proberen het zoeken naar een baan zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jou, daarom kun je gebruik maken van onze vacatureservice.
 • Met de vacatureservice kun je per mail de nieuwste vacatures van BelgieVacature.be toegestuurd krijgen, die passen bij jouw profiel.
 • Jij bepaalt zelf hoe vaak je mails van ons wilt ontvangen. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks, wekelijks of maandelijks de nieuwste vacatures toegestuurd te krijgen.
 • De vacatureservice is gratis.
 • Volg de link via aanmelden. Vul het e-mailadres in waarop je de mails wenst te ontvangen en kies een wachtwoord. Klik vervolgens op ‘aanmelden’. Je hebt nu een account aangemaakt en bent daardoor aangemeld voor de vacatureservice.
 • Je kunt jezelf ook aanmelden voor e-mails vanuit Jobbsquare. Jobbsquare is onderdeel van BelgieVacature en biedt een totaal aanbod aan vacatures in België, ook van uitzenders. Je kunt jezelf aanmelden voor de e-mails vanuit Jobbsquare door in je account naar ‘mijn vacatureservice’ te gaan. Vul bij ‘Wil je ook zoeken op Jobbsquare.be' een gewenste functietitel en plaatsnaam in. Klik vervolgens op opslaan om ook vacatures te ontvangen vanuit Jobbsquare.
Om ervoor te zorgen dat je relevante vacatures ontvangt per mail, klik je in je account op ‘mijn vacatureservice’. Je vult hier de eisen in waaraan vacatures voor jou moeten voldoen. Klik vervolgens op ‘opslaan’ om jouw wensen op te slaan. Je krijgt nu enkel vacatures per mail toegestuurd die relevant zijn voor jou.
Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Er bestaan twee mogelijkheden om jezelf af te melden voor de vacatureservice.
 • Onderaan de e-mail vanuit de vacatureservice kun je klikken op de link ‘afmelden’.
 • Je kunt ook inloggen in je account en klikken op ‘mijn vacatureservice’. Klik vervolgens op afmelden.
Ga naar het inlogscherm en klik op ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens je e-mailadres in en klik op de button ‘Ja, ik wil een nieuw wachtwoord’. Je krijgt nu een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.
Je kunt het e-mailadres voor je account zelf wijzigen. Je moet hiervoor inloggen in je account. Ga naar ‘mijn gegevens’ en klik op ‘wijzigen e-mail’. Je komt nu terecht op een nieuwe pagina waarop je een nieuw e-mailadres kunt opgeven.
De mogelijkheid bestaat dat je jezelf al eens eerder bij ons hebt aangemeld met het e-mailadres waarmee je een account probeert aan te maken. Het kan daarom zijn dat het opgegeven e-mailadres al bij ons bekend is. Klik daarom op ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens het e-mailadres in en klik op ‘Ja, ik wil een nieuw wachtwoord’. Er wordt nu een mail naar je e-mailadres verzonden waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.
Het kan verschillende oorzaken hebben dat je niet kunt inloggen in je account.
 • Check eerst of het e-mailadres overeenkomt met het e-mailadres dat je tijdens je aanmelding hebt ingevuld.
 • Check daarna of je het wachtwoord hebt ingevoerd zoals je hem hebt ingesteld tijdens je aanmelding (inclusief hoofd- en kleine letters).
 • Wanneer je het wachtwoord hebt gekopieerd, controleer dan goed of je geen extra spaties/tekens hebt meegenomen in de kopie die je hebt ingevoerd.
 • Is van bovenstaande gevallen geen sprake? Neem dan contact met ons op voor hulp.
Wij zijn op verschillende manieren bereikbaar voor jou.
 • Per mail: info@BelgieVacature.be
 • Telefonisch: +32 3 369 05 55
 • Facebook chat