Over ons

De speelkaartenstad Turnhout ligt in het noordoosten van de provincie Antwerpen en telt inmiddels 40 000 inwoners. Zowel gerechtelijk als administratief is zij de hoofdstad van de Antwerpse Kempen en van het arrondissement.

Turnhout is gelegen op amper 42 km van het centrum van Antwerpen-stad, op 30 km van Breda en Tilburg, op 40 km van Eindhoven en is ook een ideale uitvalbasis voor een daguitstap naar Bobbejaanland, de Kabouterberg in Kasterlee, het Provinciaal Domein Zilvermeer, de Lilse Bergen, Priorij Corsendonk en de abdijen van Postel, Tongerlo, Averbode en (West)Malle. Turnhout is vlot bereikbaar via het nationaal wegennet, met centraal de E34.

De Lijn en de NMBS bieden degelijk uitgebouwde bus- en treinverbindingen aan. Ook het kanaal Dessel - Schoten, met de gezellige jachthaven aan de Nieuwe Kaai, maakt een (koffie)stop de moeite waard.

Turnhout maakt samen met de gemeenten Arendonk, Beerse, Oud-Turnhout, Ravels en Vosselaar deel uit van het toeristisch samenwerkingverband 'Land van Turnhout'.  Binnen deze cluster van gemeenten worden toeristische projecten opgezet, en werken de gemeenten samen aan de promotie van de regio.

Bij Stad Turnhout is de volgende vacature beschikbaar: