Over ons

Wij zijn Kenter België, deel van de Nederlandse groep Alliander met 7.000 medewerkers, en zorgen voor betrouwbare energievoorziening. Binnen Kenter rekenen we dagelijks op de kennis en kunde van onze 360 medewerkers en samen bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst. Een mooie uitdaging nu de energietransitie in volle gang is. Bij Kenter geloven we in de potentie van de veranderende energiemarkt en we onderscheiden ons door continu te verbeteren. 

Met onze producten, diensten en expertise heeft u grip op energie en wordt u snel en vakkundig geholpen. Nu al bedienen wij meer dan 28.000 klanten. Van de bakker op de hoek tot chemische multinationals, van sportvereniging tot grote gemeenten. 

Energievoorzieningen

Kenter kan u adviseren over een installatie en het netwerk dat past bij de energiebehoefte van uw bedrijf. Wij ontwerpen en berekenen, realiseren en onderhouden de middenspannigsinstallatie en -netwerken voor u, gekocht of gehuurd. We leveren cabines waarin de transformator, de laagspanningsverdeling en een meetinrichting kunnen worden ondergebracht. Daarnaast kennen we de lokale eisen van uw netbeheerder, stemmen de planning met hen af en controleren of het ontwerp voldoet aan de gestelde technische eisen voordat we het station realiseren. Kenter is erkend installateur en heeft kennis en expertise in huis. Heeft u een nieuwe installatie nodig, of bent u op zoek naar een partij die de service en/of onderhoud van uw installatie kan verzorgen?

Wij zorgen ervoor dat u verzekerd bent van energie om te kunnen ondernemen. We bieden u 24/7 storingsdienst en ruime materialenvoorraad. Kenter laat uw energievoorziening werken met:

  • Expertise
  • Ontwerp en realisatie
  • Verhuur en exploitatie
  • Service en onderhoud
  • Kenter kent uw markt

 

Meetdiensten

Start met besparen

Uw bedrijf of organisatie gebruikt elektriciteit, gas, water en warmte. Kenter meet deze energie. Wij geven onze klanten altijd en overal inzicht in hoeveel energie ze wanneer, waar en waarvoor gebruiken. Erkend Meetbedrijf Een meetbedrijf is verantwoordelijk voor de opname van de meterstanden van uw energiemeter en geeft deze door aan uw netbeheerder. Die geeft de informatie vervolgens door aan uw energieleverancier. Kenter is zo’n bedrijf en kan u hierbij helpen. Bespaar met Meetdata.nl Als klant van Kenter houdt u grip op uw energieverbruik met Meetdata. De beveiligde onlineapplicatie geeft u actueel inzicht in uw verbruiksgegevens, zo kunt u op tijd monitoren, bijsturen en besparen.

 

Laadoplossingen

Elektrisch laden voor u en uw bezoekers

Bent u op zoek naar laadpalen voor uw bedrijf? Kenter regelt het voor u. Van een enkel laadpunt tot een slim laadplein en alles daartussenin. Wij zorgen dat uw elektrische voertuigen altijd geladen en klaar voor gebruik zijn.

  • Alléén de laadpaal of liever 5 jaar zorgeloos voorzien? U kiest!
  • Aansluiting en installatie op maat voor uw situatie;
  • Slim verdelen van het beschikbare vermogen;
  • Inzicht in het verbruik van uw laadvoorzieningen;
  • Al uw energievoorzieningen onder één dak.

Laat ons weten wat uw plannen zijn en wij helpen u met het realiseren van de ideale, zakelijke laadoplossing.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via onderstaande contactgegevens. Wij laten energie werken