Waarom onze organisatie

Maatschappelijk relevant
Stabiliteit met voordelen
Ervaring en expertise op vlak van IT-vacatures

Wij bieden

Salarisschaal conform Barema
Lease auto
Pensioen

Over ons

Wil je in een boeiende omgeving werken met uitdagingen die verbonden zijn aan de informatisering van diensten en daarbij ook nog een meerwaarde creëren voor de maatschappij ? Dan is een ICT job binnen één van onze openbare diensten een job voor jou. We streven naar een gezonde balans tussen werk en privé (bijvoorbeeld dankzij de mogelijkheid van telewerken, flexibele werkuren, gemakkelijk bereikbare gebouwen) en bieden een marktconform salaris - inclusief een hele reeks extralegale voordelen.

  • Egov Select is gespecialiseerd in de rekrutering, selectie en tewerkstelling van ICT-personeel bij de federale overheid.
  • Onze ICT’ers werken mee aan boeiende, langlopende projecten bij 40 federale overheidsdiensten en -instellingen: bij Financiën, Justitie, Buitenlandse Zaken … maar ook bij de Politie, het Belgisch Leger, Fedasil of het Centrum voor Cybersecurity België.
  • Op elk moment van hun loopbaan begeleiden wij deze ICT-professionals in hun ontwikkeling en bij het uitbouwen van een carrièrepad dat in lijn ligt met hun talent en ambities.


Onze waarden

Gelijkwaardigheid
Egov Select hanteert gelijke kansen voor iedereen. Leeftijd, huidskleur, geslacht, geloofsovertuiging of handicap spelen geen rol bij het evalueren van je competenties.
Innovatief
Kiezen voor een loopbaan bij de federale overheid is kiezen voor uitdaging. Je werkt in een innovatieve omgeving aan vooruitstrevende oplossingen met maatschappelijke meerwaarde.
Flexibel
Je mag rekenen op flexibele werkuren, mogelijkheid tot deeltijds werken en telewerk, en een harmonieuze balans tussen werk en privéleven.
Uitdagend
In een ICT-functie bij de overheid bouw je aan de toekomst. Je werkt mee aan vernieuwende projecten voor een betere dienstverlening aan burgers en ondernemingen.

Bij Egov Select zijn de volgende 11 vacatures beschikbaar:

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Telefonische screening
telefonische screening om match en verwachtingen te mappen
Eerste interview
interview softskills en motivatie
Tweede interview
interview technische kennis
Onboarding
afhankelijk van de plaats van tewerkstelling en onboardingmoment