Over ons

E-MAX ALUMINIUM (1996) is een sterk groeiende speler in de aluminiumverwerkende industrie en maakt deel uit van het financieel gezonde Vaessen Aluminium.

Met 4 vestigingen te Kerkrade (NL), Dilsen-Stokkem (BE), Gullegem (BE), Moorsele (BE), een gieterij en logistiek centrum leveren de 340 vakmensen een uniek product: X-ECO, een eigen legering van duurzaam low-carbon aluminium.

Zo is E-MAX een milieuvriendelijke voorloper in de kringloopeconomie en West-Europees marktleider met een omzet van 200 miljoen euro en 60.000 ton duurzaam aluminium op jaarbasis.

Onder het motto “Because we care” streeft E-MAX ernaar om een leider te zijn voor haar eigen medewerkers, klanten, leveranciers en de hele maatschappij. Met een investering van € 15 miljoen in 2 nieuwe smeltovens te Kerkrade is het productievermogen met 30% verhoogd en produceert E-MAX nog duurzamer dan ooit. Dankzij deze inventieve technologie streeft het bedrijf naar 100% circulair aluminium.

E-MAX bezit hierdoor een uniek DNA omdat het professionalisme van een innovatieve, multinationale groep combineert met de klantgerichtheid, flexibiliteit van een middelgrote onderneming.