🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

Expert Mobiliteit

Gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
Houthalen-Helchteren

Bekijk vacature nogmaals

Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.
Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.
Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.

Taken en verantwoordelijkheden

Het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren is op zoek naar een gedreven expert mobiliteit op het niveau Bx (weddeschaal B4-5) om het team openbaar domein te versterken.

Houthalen-Helchteren werkt continu aan een duurzame, leefbare en goed bereikbare omgeving voor haar inwoners. Mobiliteit speelt daarin een cruciale rol.

Als expert Mobiliteit zet je je in voor het verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid binnen de gemeente. Je werkt aan projecten die bijdragen aan duurzame mobiliteitsoplossingen en een leefbare omgeving voor nu en in de toekomst.

Daarnaast staat het ambitieuze project Noord Zuid Limburg in de startblokken. Dit complexe project omhelst de aanleg van twee tunnels doorheen Houthalen-Helchteren. Doorheen de verschillende fasen van het project, zal het wegennet en de ontsluiting binnen heel onze gemeente totaal veranderen.

Er is voor jou als expert mobiliteit dan ook een uitdagende rol is weggelegd bij de opvolging van dit dossier en de vertaalslag hiervan naar de lokale mobiliteitsstromen. Qua omvang en uitdaging is dit één van de grootste projecten die er in Vlaanderen worden gerealiseerd. Deel uitmaken van dit project is een once-in-a lifetime ervaring!

Functieomschrijving:

Als expert mobiliteit maak je deel uit van het team openbaar domein. Dit team staat in voor het ontwikkelen en beheren van een duurzame, leefbare en kwaliteitsvolle openbare ruimte.

Je bent in jouw rol verantwoordelijk voor het adviseren over en ontwikkelen van het mobiliteitsbeleid. Je vertaalt mobiliteitsvraagstukken naar concrete plannen en werkt daarbij nauw samen met collega’s, inwoners, bedrijven en andere stakeholders. Je speelt een sleutelrol in de uitvoering van mobiliteitsprojecten en levert een bijdrage aan strategische doelstellingen zoals verkeersveiligheid, verduurzaming en bereikbaarheid.

Concreet:

  • Je ontwikkelt en implementeert het mobiliteitsbeleid en mobiliteitsprojecten binnen de gemeente.
  • Je adviseert over actuele thema’s zoals verkeersveiligheid, duurzaam vervoer, deelmobiliteit en fietsbeleid.
  • Je analyseert verkeersstromen en mobiliteitsdata om beleidsvoorstellen te onderbouwen.
  • Je werkt nauw samen met andere gemeentelijke diensten, regio’s en externe partners om integrale mobiliteitsoplossingen te realiseren.
  • Je betrekt actief stakeholders bij mobiliteitsvraagstukken en participatietrajecten.

Profiel kandidaat

Toelatingsvoorwaarden

Voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze selectieprocedure:

  • Je bezit een Bachelor-diploma of gelijkwaardig getuigschrift dat toegang geeft tot een functie van niveau B bij een openbaar bestuur. Zo komen ook graduaatsopleidingen in aanmerking.
  • Je hebt minimum 2 jaar relevante ervaring in een functie die verband houdt met mobiliteit.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B

Profiel en vereisten

  • Je hebt een goede kennis van mobiliteitstrends en actuele ontwikkelingen op het gebied van verkeersbeleid en duurzame mobiliteit.
  • Er komt dagelijks veel informatie op je af dus is het belangrijk dat je kan analyseren, verbanden kan leggen tussen verschillende gegevens, alternatieven bedenken en sluitende conclusies kan trekken.
  • Je bent analytisch sterk en hebt ervaring in het werken met mobiliteitsdata en het opstellen van beleidsnota’s
  • Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen op en vertaalt deze naar de organisatie.
  • Je kan verbindend communiceren en kan je inleven in de belangen van anderen, waardoor je je communicatiestijl kan aanpassen aan je gesprekspartner.
  • Je bent in staat om realistische doelen te stellen, tijds- en kostenschema’s op te maken voor projecten en regulier werk en deadlines te bewaken.
  • Je draagt de waarden van onze organisatie mee uit, stimuleert medewerkers en partners om respectvol met elkaar om te gaan en reageert wanneer dit niet gebeurt. Het gaat om:
    • Respect
    • Verantwoordelijkheid
    • Objectiviteit
    • Vertrouwen

Geboden wordt

Een voltijdse statutaire job, met een inwerkperiode van 12 maanden.

Een salarispakket op Bx-niveau (weddeschaal B4-B5) met periodieke verhogingen.Relevante beroepservaring in de privésector of als zelfstandige kan gevaloriseerd worden tot een maximum van 12 jaar. Relevante ervaring in de overheidssector wordt onbeperkt gevaloriseerd volgens de geldende regels inzake geldelijke en schaalanciënniteit. Bruto maandwedde voor een voltijdse functie : minimum 3.597 euro (B4 2 jaar) – maximum 5.635 euro (B5 24 jaar).

Een zeer flexibel werkregime met ruimte voor persoonlijke invulling en uitgebreide mogelijkheid tot telewerk (met vergoeding internetgebruik van 20 Euro per maand).

Gunstige verlofregeling met 32 verlofdagen en 14 feestdagen.

Andere voordelen:

  • maaltijdcheques van 8 euro per 7,6 gewerkte uren
  • ecocheques aan 250 euro per jaar voor een voltijdse opdracht
  • Smartphone met data-abonnement na 6 maanden tewerkstelling
  • Fietsvergoeding aan 0,35 Euro per km
  • Mogelijkheid tot fietslease bij contract van onbepaalde duur
  • Terugbetaling kosten openbaar vervoer
  • Gratis hospitalisatieverzekering bij contract van onbepaalde duur en mogelijkheid om je inwonende gezinsleden aan te sluiten aan een voordelig tarief
  • Premies bij belangrijke levensgebeurtenissen en kortingen in winkels, voor reizen, voorstellingen, pretparken, … via de PlusPas.
  • Uitgebreide opleidings- en doorgroeimogelijkheden
  • Veel aandacht voor veiligheid en welzijn op het werk (happy@work)
  • Gunstige pensioenregeling als statutair personeelslid
  • Voor dit profiel wordt een werfreserve aangelegd voor 3 jaar.

Meer informatie

Onze organisatie

Allemaal helemaal centraal. Dat is waar het lokaal bestuur Houthalen-Helchteren voor staat. We geven elke dag het beste van onszelf om van onze gemeente een fijne plek te maken waar iedereen zich trots, veilig, gezond en thuis voelt. Wij zijn een dynamisch en ambitieus bestuur met focus op innovatie, technologie en duurzaamheid.
Kies je voor ons dan kies je voor een boeiende loopbaan, flexibele uren, een goede werk/privé-balans en interessante arbeidsvoorwaarden. Je krijgt de kans om jouw talenten te ontwikkelen en het verschil te maken voor je team, onze organisatie en onze inwoners.

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit 3 onderdelen:

  • Schriftelijke proef afgestemd op de functie (25 punten):

digitale thuisopdracht die je op 8 oktober 2024 zal ontvangen. Uiterste datum voor indiening: maandag 14 oktober 2024.

  • Mondelinge proef afgestemd op de functie (25 punten):

Het sollicitatiegesprek is voorzien op maandag 21 oktober 2024 in het NAC, Pastorijstraat 30, 3530 Houthalen-Helchteren.

  • Assessment uitgevoerd door Ascento (50 punten):

Deze proeven zullen online georganiseerd worden. Volgende datum werden hier alvast voor gereserveerd: woensdag 23 oktober 2024.

Elk examenonderdeel is eliminerend: je moet minstens 50% behalen op het betreffende examenonderdeel om door te mogen naar de volgende examenronde. In het totaal moet je minimum 60% behalen om geslaagd te zijn in de volledige procedure.

 

Sollicitatie

Je kan je kandidatuur (sollicitatiebrief met CV + afschrift van diploma’s) indienen uiterlijk op vrijdag 4 oktober 2024 op één van de volgende manieren:

Je hebt 3 mogelijkheden:

  1. Via www.houthalen-helchteren.be/vacatures. Je krijgt per mail een ontvangstbevestiging van je kandidatuur.
  1. Stuur je sollicitatiebrief aangetekend naar:

Gemeentebestuur Houthalen-Helchteren

T.a.v. Wim Haest, algemeen directeur

NAC - Pastorijstraat 30 in 3530 Houthalen-Helchteren

  1. Dien je kandidatuur in bij de onthaalbalie in het NAC tijdens de openingsuren. Je krijgt een ontvangstbewijs.

Je kandidatuur moet steeds een motivatiebrief, CV en een afschrift van je masterdiploma bevatten. En als je al in het bezit bent van een diploma van aanvullende opleiding stedenbouw en/of ruimtelijke planning, stuur dan ook zeker een afschrift van dit diploma mee.

Datum van ontvangstbewijs of postdatum geldt als bewijs.

 

Extra informatie

Als je slaagt in de procedure en door de algemeen directeur wordt aangesteld in de functie, word je aangesteld bij het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren als administratief Expert Mobiliteit op niveau Bx (B4-5) voor het team Planning & Administratie Openbaar Domein binnen het beleidsdomein Patrimonium in statutair dienstverband.

Het gemeentebestuur legt voor deze functie ook een werfreserve aan op het niveau Bx in statutair dienstverband.

 

Contact

Heb je nog vragen over de jobinhoud, dan kan je contact opnemen met :

Jo Deckers, beleidscoördinator Patrimonium: 011/49 22 45

Joke Vandebeek, coördinator team Openbaar Domein: 011/49 21 74

Wil je graag een vrijblijvende loonsimulatie of heb je vragen over de arbeidsvoorwaarden (verlof, extralegale voordelen,…) dan kan je terecht bij:

Christel Thijs, HR-coördinator: 011/49 20 65

Synoniemen jobtitel

mobiliteitsambtenaar verkeersdeskundige verkeersexpert

Log in bij Belgievacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Belgievacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.