🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

project manager

Havenbedrijf Antwerpen-Brugge
Antwerpen

Laat "Havenbedrijf Antwerpen-Brugge" contact met mij opnemen

Vul je naam, e-mail adres en telefoonnummer in.

Taken en verantwoordelijkheden

Port of Antwerp-Bruges is een wereldhaven dicht bij huis. Hier zit je goed om grootse zaken te realiseren: we werken niet alleen in een unieke en inspirerende omgeving, we leggen de lat ook steeds hoger om het nog beter te doen. Zo geven we de haven van morgen vorm. Zin om daarin een onmisbare schakel te worden om onze missie, visie en strategie te realiseren? Dan verwelkomen we je graag als onze nieuwe Project Manager.

 

Project Manager? Dat is een job waarbij je projecten en initiatieven opzet en zorgt dat de zaken vooruit gaan. Resultaten die binnen budget en tijd gerealiseerd worden, daar werk je voor. Je coacht en ondersteunt ook je collega’s.

 

Je maakt deel uit van het EPMO-team (Enterprise Portfolio Management Office) en rapporteert aan de EPMO-manager. Binnen EPMO werken er 14 projectmanagers aan transversale en/of complexe projecten. Ze behandelen heel verschillende thema’s:  IT,  infrastructuur, transitie… geen onderwerp is hen vreemd. Daarbij krijgen ze hulp van de Portfolio manager die de volledige projectportfolio met meer dan 150 projecten overziet. Ook de EPMO-assistant ondersteunt het project- en portfoliomanagement. Je staat er dus niet alleen voor!

 

Samen het verschil maken, dat is hoe wij het doen.

 

Jouw takenpakket zit boordevol afwisseling:

 

  • Je realiseert projecten binnen de vooropgestelde scope, timing, budget en kwaliteit. Dit steeds in functie van de strategische doelstellingen. Je stuurt daarbij je project teams aan.
  • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden. Daarmee zet je je projecten op een eenvoudige en heldere manier op de kaart en creëer of behoud je er het nodige draagvlak voor.
  • Je draagt onze projectwerking uit en werkt mee aan de continue verbetering ervan binnen de organisatie. Je verbindt hiervoor alle relevante partijen: van je eigen collega’s tot externe stakeholders.
  • Je bent een coach voor de andere collega’s. Je biedt hen alle kansen om binnen een waarderend bedrijfsklimaat hun sterktes maximaal te ontwikkelen en in te zetten.
 
 

Profiel kandidaat

  • Je hebt een masterdiploma of gelijkwaardige relevante werkervaring.
  • Je hebt kennis van project/programmamanagement methodologieën (bij voorkeur de Prince2 principes) en ervaring met change management.
  • Je hebt een brede interesse in de verschillende thema’s waar de projecten om draaien: van de echte logistieke en commerciële havenwereld tot thema’s als duurzaamheid, digitalisatie of communicatie.
  • Je kan je snel inwerken in complexe materies met een veelheid aan informatie. Je bent in staat om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en zo vlot tot de kern van de zaak te komen.
  • Je houdt ervan om doelen en resultaten op tijd te bereiken. Je bewaart goed het overzicht tussen verschillende taken, bepaalt zelf je prioriteiten, en stemt alles af met betrokken partijen.
  • Je draagt kwaliteit hoog in het vaandel en gaat graag tot het uiterste om die te bereiken.
  • Je beseft dat je belangrijke projecten nooit alleen kan realiseren en communiceert vlot met collega’s en klanten. Goed stakeholder management is iets wat jij kent en vlot toepast.
  • Durf, verbinding en eenvoud? Dat zijn waarden waarin jij je helemaal kan vinden.

Geboden wordt

Je kan rekenen op een gevarieerde job met stimulerende verantwoordelijkheden, plaats voor nieuwe initiatieven en opleidingsmogelijkheden. Verder bieden we jou een marktconform loon aangevuld met een uitgebreid pakket extralegale voordelen met onder meer maaltijdcheques, extralegaal pensioen, hospitalisatieverzekering, mobiliteitsvergoeding en invaliditeitsverzekering. Onze regelmatige fietsers krijgen een kwalitatieve bedrijfsfiets aangeboden, inclusief fietsonderhoud en -pechverhelping of je kan een ander type fiets leasen.

 

Aan de functie project manager is de weddeschaal klasse 8 verbonden. Hier vind je het overzicht van de loonbarema's per klasse.

Indien de vereiste competenties nog verder ontwikkeld moeten worden, start je in klasse 7 en evolueer je op termijn naar klasse 8.

Interesse?

 

Meer informatie over het selectieproces en onze waarden vind je op onze jobsite.

Hier vind je de competentiematrix met de vereiste competenties voor deze functie.?

Log in bij Belgievacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Belgievacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.