Over ons

Noorderhart, een warm hart in het noorden van Limburg

Noorderhart verwijst naar onze centrale ligging in Noord-Limburg en naar ons warm hart voor onze patiĂ«nten, want zij verdienen niets minder dan excellente zorg. Noorderhart staat ook voor zorgzaamheid en geborgenheid. Dit is zichtbaar in ons logo. De vogel staat symbool voor het zorgende, als in ‘iemand onder je vleugels nemen’. Ook een verwijzing naar het kunstwerk ‘Onder de vleugels’ van Olivier Strebelle dat aan de hoofdingang van Noorderhart Mariaziekenhuis staat. Onder de beschermende vleugels van onze zorgverleners zit je goed tot je sterk genoeg bent om je eigen vleugels weer uit te slaan.

Noorderhart is de overkoepelende naam waaronder het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum – beiden gelegen in Pelt – hun vleugels hebben uitgeslagen.

Noorderhart telt 486 bedden (366 in Noorderhart Mariaziekenhuis en 120 in Noorderhart Revalidatie & MS) en stelt zo'n 1400 medewerkers en 150 artsen te werk die elke dag het beste van zichzelf geven met zorg op maat.



“Ik voelde me meteen thuis door de warme ontvangst. De collega’s nemen hun tijd om hun kennis door te geven en technieken aan te leren. Ik werk hier nog geen jaar en weet al dat ik niet meer weg wil.”
Lien Nysen
Lien Nysen Verpleegkundige revalidatie & MS