Over ons

Studentenvoorzieningen KU Leuven ondersteunt studenten in hun studietraject door drempels en studie belemmerende factoren weg te werken. Hierdoor bevorderen zij een gelijkwaardige deelname van alle studenten aan het hoger onderwijs. De verschillende diensten verzorgen niet alleen de decretale werkvelden: voeding, huisvesting, sociale dienstverlening, medische en psychologische dienstverlening, vervoer en studentenwerking, maar bieden daarnaast ook ondersteuning op het vlak van o.a. studiebegeleiding voor een aantal doelgroepen.
Naast de diensten in Leuven zelf zijn we ook aanwezig op 13 campussen van KU Leuven verspreid over heel Vlaanderen. In sommige gevallen organiseren we studentenvoorzieningen in partnerschap met de hogescholen aanwezig op de campus en op andere campussen werken we met eigen KU Leuven medewerkers.
Elke campus heeft zijn eigenheid en de contexten waarin ze functioneren zijn zeer verschillend. De verscheidenheid die de studentenvoorzieningen daardoor kenmerkt, vereist flexibele organisatievormen met een daarop afgestemde managements- en leiderschapsstijl .