Over ons

Werken voor Justitie is werken voor een veilige en rechtvaardige samenleving.

23 000 medewerkers engageren zich dag na dag. In de rechtbanken, de gevangenissen, of de centrale administratie. Niet enkel in Brussel, maar in alle regio’s van het land.

Bij ons vind je heel wat mensen met een masterdiploma: juristen, psychologen, of criminologen.

Maar ook met een bachelor kun je bij ons aan de slag: als griffier, verpleegkundige of ICT-deskundige.

Heb je een diploma secundair onderwijs? Dan kun je als cipier werken of dossierbeheerder.

Geen diploma? Dan kun je alsnog cipier worden via een instapkaart of ga je aan de slag als chauffeur of archiefmedewerker.

Ook voor een eerste werkervaring kun je bij ons terecht. Ben je jonger dan 26 jaar? Aarzel niet en solliciteer gerust spontaan voor een startjob.

Toegegeven: de uitdagingen voor Justitie zijn talrijk. Maar je krijgt iets terug voor je motivatie: werkzekerheid, een mooie balans tussen werk & privé en een werkomgeving waarin je jezelf kan ontplooien volgens jouw persoonlijke ambities.

Je komt terecht in een van onze diensten in Brussel of in een rechtbank of gevangenis dicht bij huis. Voor onze gevangenissen zoeken we het hele jaar door cipiers. Een boeiende job met veel flexibiliteit en voor mensen met verantwoordelijkheid. In de gevangenis kun je ook werken als psycholoog, verpleegkundige, sociaal assistent, of ergotherapeut.

Bij Federale Overheidsdienst Justitie zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: