Over ons

Over De Ark Antwerpen

Mensen ondersteunen door hen met anderen te verbinden.

De Ark Antwerpen maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van meer dan 100 gemeenschappen waar mensen met een beperking voor 100% meetellen. Er zijn er 7 in Belgiƫ waarvan 3 in Vlaanderen rond Antwerpen, Brugge en Gent.

Als vergunde zorgaanbieder is De Ark Antwerpen erkend en gesubsidiƫerd door de Vlaamse Overheid en bestaat al meer dan 40 jaar.

We zijn meer dan zo maar een voorziening voor gehandicapten. We vormen een gemeenschap, historisch stevig verankerd in de christelijke traditie, met openheid en respect voor andere overtuigingen. De persoon met een handicap, onze "gast", is de centrale figuur, het hart van de gemeenschap. Hij wordt als volwaardig en evenwaardig aanzien en met de best mogelijke professionele zorg omringd.

Kenmerkend voor onze manier van werken zijn onze kleinschaligheid en ons familiaal karakter. In een gewone buurt in ruime, gewone burgerhuizen wonen onze "gasten" samen met de begeleiding. Ze vormen als het ware grote gezinnen die het gewone leven met elkaar delen.

Naast deze woningen, onze "foyers", hebben we ook een eigen dagopvang, het "Ateljee" waar personen met een mentale handicap volgens hun eigen ritme actief en creatief kunnen zijn. Ze maken bv. kaarsen, werken met klei of ijzer of werken in de tuin.

Bij De Ark Gemeenschap Antwerpen is de volgende vacature beschikbaar: