Over ons

In Rotterdam staat de grootste bio-ethanol raffinaderij van Europa: Alco Energy Rotterdam. Met zijn bio-ethanolproductie uit maïskorrels draagt deze bij aan duurzame oplossingen voor een lagere CO2-uitstoot van onze autos, het wegtransport en ook de lucht- en scheepvaart. 

Iedereen is zich er immers van bewust: we moeten dringend in actie komen voor het klimaat. Het blijft een heet hangijzer voor het kabinet, maar bedrijfsleven, NGOs en wetenschappers zijn het erover eens: we kunnen niet stilzitten als we de klimaatambities van de overheid willen behalen. Die liegen er niet om: 55% minder CO2-uitstoot in 2030 en 95% minder in 2050. 

Alco Energy Rotterdam neemt daarin zijn verantwoordelijkheid. Door maïs te gebruiken als grondstof voor eindproducten. Maïs bestaat voornamelijk uit suiker en eiwit. Door de suiker (zetmeel) te scheiden van het
eiwit wordt het minst gezonde deel van de maïs omgezet in vloeibare energie. Het gezonde deel, eiwit, gaat naar de voedselketen. De daarbij geproduceerde groene CO wordt als vervanging van fossiele CO2 geleverd aan omliggende glastuinbouwbedrijven. 

Door slimme productiemethodes kan Alco Energy Rotterdam het overgebleven eiwit concentreren en een veevoer van hoogwaardige kwaliteit maken. Dit veevoer vervangt gedeeltelijk de soja die een relatief grote
ecologische voetafdruk heeft en helemaal uit Zuid-Amerika moet worden getransporteerd.  


Bij Alco Energy Rotterdam is de volgende vacature beschikbaar: