Weet altijd bij wie je solliciteert

Safety Health and Environment Officer

ITC Rubis Terminal Antwerp
Beveren

Laat "ITC Rubis Terminal Antwerp" contact met mij opnemen

Vul je naam, e-mail adres en telefoonnummer in.

Taken en verantwoordelijkheden

Hands-on en pragmatisch Preventieadviseur voor een onderneming in chemie met een breed draagvlak voor een veilige werkomgeving

 • Als Safety, Health en Environment Officer sta je borg voor een veilige werkomgeving, waarbij je op day-to-day basis investeert in het motiveren en engageren van medewerkers om hun werk op een veilig manier vorm te geven.
 • Je zet in op het creëren van een gedegen veiligheidscultuur om ervoor te zorgen dat ITC Rubis gevrijwaard blijft van incidenten en ongevallen. Je neemt een actieve rol op in de observatierondgangen en vanuit jouw coördinerende rol spoor je anderen aan deze taak met dezelfde sérieux op te nemen.
 • Je stimuleert het risico-denken in de organisatie door bij elke taak preventief te werk te gaan. Je voert risicoanalyses uit met oog op het opsporen van gevaren, je evalueert deze en denkt mee met de business om werken op een zo veilig mogelijk manier uit te voeren.
 • Je zet in op rapportage en melding van onveilige situaties en dit doe je volgens de geldende procedures. Je gaat in overleg en werkt samen met de verschillende verantwoordelijken om mogelijke problemen tijdig op te sporen en/of op te lossen.
 • Vanuit jouw ondersteunende rol en met de nodige dosis pragmatiek werk je mee aan projecten rond veiligheid en gezondheid die passen binnen het structureel veiligheidsbeleid van de organisatie. Je stelt procedures en richtlijnen op om een veilige werking te garanderen.
 • Je bewaakt en optimaliseert ITC Rubis bedrijfsmanagementsystemen; zo sta je borg voor een gedegen documentatie en administratie. Tot jouw takenpakket behoort o.a. het opstellen van maand- en jaarverslagen, het globaal preventieplan, indienststellingsverslagen en je verzorgt het secretariaat van het CPBW.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de SHEQ Manager, die je waar nodig ook ondersteunt in het uitvoeren van milieu-gerelateerde taken.

Profiel kandidaat

Profiel

 • Je beschikt over een diploma Preventieadviseur niveau II of I en je kan reeds een eerste relevante ervaring voorleggen als Safety Advisor of EHS/SHE/HSE medewerker binnen een industriële of operationele omgeving.
 • Je staat voor daadkracht, verantwoordelijkheidszin en initiatief. Met een gezonde dosis pragmatiek en een hands-on mentaliteit zorg je ervoor dat de dingen gedaan worden.
 • Je bent een teamplayer en door jouw vlotte omgang met anderen ben je in staat draagvlak te bekomen voor jouw ideeën en weet je anderen bewegen richting een veilige werkomgeving.
 • Met jouw no-nonsens stijl van communiceren weet je eveneens de nodige impact te genereren.

Geboden wordt

Je komt terecht in een sterk groeiende internationale onderneming, waar ruimte is voor initiatief en je kan meebouwen aan een groeiverhaal. In een organisatie met veiligheid als core value, waardoor je in jouw rol met impact op een positieve manier kan bijdragen aan de bedrijfsvoering.

Meer informatie

Deze rekrutering gebeurt exclusief door Hudson.

Hudson is een full-service HR-adviesbureau met bijna 40 jaar ervaring op de teller. Wij zijn een integere en loyale HR-partner en zetten onze expertise en oplossingen in om kandidaten en organisaties steeds verder te helpen. Onze medewerkers geven dagelijks het beste van zichzelf om samen met u het verschil te maken.

Voor meer informatie bekijk onze bedrijfspagina (klik op ons logo bovenaan de vacature).

Solliciteren?
Solliciteer direct via onderstaande button.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Synoniemen jobtitel

SHE Officer Veiligheid Safety Quality Environment